Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
30.10.2013

CNAM a plătit cca 10 milioane lei pentru lotul de 160 mii de vaccinuri antigripale de producţie franceză

CNAM a plătit cca 10 milioane lei pentru lotul de 160 mii de vaccinuri antigripale de producţie franceză

160 mii de vaccinuri antigripale pentru categoriile cu un risc sporit de îmbolnăvire au ajuns în termen la Centrul Naţional de Sănătate Publică (CNSP). Lucrătorii medicali, colaboratorii vamali, copiii din internate şi persoanele instituţionalizate în azilurile de bătrâni vor fi vaccinaţi conform graficului stabilit de CNSP.

Preparatul de profilaxie al gripei este achiziţionat din Fondul măsurilor de profilaxie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM) în baza unei dispoziţiei a Ministerului Sănătăţii.

CNAM a achiziţionat vaccinul la un preţ de numai 63,47 lei per seringă preumplută (0,5 ml). În total, pentru lotul de 160 mii de vaccinuri antigripale de producţie franceză, CNAM a plătit cca 10 milioane lei.

Vaccinul este omologat în Republica Moldova şi dispune de certificat GMP pentru producere. Componenţa antigenică a acestuia corespunde celei recomandate de OMS pentru sezonul de risc al răspândirii gripei în anii 2013 – 2014 din zona emisferei de nord.

Dozele preparatului de profilaxie a gripei au fost aduse până la destinatar cu respectarea condiţiilor lanţului frigorific neîntrerupt, confirmat prin dispozitive speciale de înregistrare a temperaturii

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus