Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.10.2013

Circa 49 milioane de lei vor fi alocați de către Fondul pentru Eficiență Energetică pentru 23 de licee care vor fi reabilitate termic

Circa 49 milioane de lei vor fi alocați de către Fondul pentru Eficiență Energetică pentru 23 de licee care vor fi reabilitate termic

Lista acestora a fost aprobată în cadrul ședinței Consiliului de Administrare al Fondului pentru Eficiență Energetică (FEE) , care a avut loc la 29 octombrie curent, prezidată de viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, circa 49 milioane de lei vor fi alocați de către Fondul pentru Eficiență Energetică pentru cele 23 de proiecte aprobate, din bugetul total de 180 milioane disponibil anul acesta pentru sectorul public.

”Ritmul de lucru al Fondului pentru Eficiență Energetică trebuie accelerat, este necesară o organizare și mai eficientă, pentru a putea realiza toate obiectivele pe care ni le-am propus până la finele anului, valorificând calitativ resursele Fondului ”, a menționat Valeriu Lazăr.

Pentru a asigura un ritm accelerat de lucru și atingerea obiectivelor preconizate pentru anul în curs, Consiliul de Administrare al FEE a decis să se întrunească în termen de două săptămâni, pentru a examina următoarele proiecte ce vor fi finanțate de Fondul pentru Eficiență Energetică.

Consiliul de Administrare al Fondului pentru Eficiență Energetică a aprobat, unanim, finanțarea a 23 de proiecte de eficiență energetică, pentru o serie de licee din raioanele Republicii Moldova, inclusiv două din municipiul Chișinău.
Instituțiile de învățământ au solicitat finanțare pentru a efectua diverse acțiuni de eficiență energetică, cum ar fi schimbarea geamurilor,termoizolarea pereților și a acoperișurilor, etc.

În total, până acum, Consiliul de Administrare al FEE a decis finanțarea a 41 de proiecte. Suma totală a finanțărilor constituie aproximativ 80 de milioane de lei. Suma exactă va fi stabilită în urma licitațiilor de achiziții publice.

Amintim că la 4 octombrie, curent, Consiliul de Administrare a selectat pentru finanțare 13 instituții medicale din raioanele Strășeni, Drochia, Rezina, Ungheni, Florești, Orhei, Anenii Noi și Chișinău, patru instituții de învățământ universitar și Teatrul dramatic A.P. Cehov din Chișinău. Pentru aceste proiecte a fost alocată suma de 37 milioane de lei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus