Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.10.2013

Igor Corman propune adoptarea unei Declarații în sprijinul integrării europene a Republicii Moldova

Igor Corman propune adoptarea unei Declarații în sprijinul integrării europene a Republicii Moldova

Președintele Parlamentului Republici Moldova, Igor Corman, a înregistrat, la 25 octombrie curent, o inițiativă legislativă prin care propune adoptarea de către forul legislativ a unei Declarații cu privire la importanța Acordului de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană și a liberalizării regimului de vize pentru cetățenii moldoveni.

În motivarea inițiativei, Igor Corman susține că, în ajunul Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, care se va desfășura în perioada 28-29 noiembrie a.c., Parlamentul urmează să își reconfirme angajamentul și sprijinul deplin pentru promovarea cursului de integrare europeană a țării, inclusiv prin consolidarea consensului național în jurul acestui obiectiv.

Șeful Legislativului mizează pe susținerea inițiativei de către întregul corp de deputați, atît din coaliția de guvernare, cît și din opoziție, în spiritul Declaraţiei Parlamentului Republicii Moldova privind parteneriatul politic pentru realizarea obiectivelor integrării europene, adoptată la 24 martie 2005, care prevede consensul larg al tuturor fracţiunilor parlamentare în ceea ce priveşte promovarea consecventă şi ireversibilă a cursului strategic de integrare europeană.

Menționăm că la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius este prevăzută parafarea Acordului de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană. De asemenea, se așteaptă constatarea îndeplinirii de către țara noastră a condiţionalităţilor celei de-a doua faze a Planului de Acţiuni în domeniul liberalizării regimului de vize cu Uniunea Europeană, anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (3)

 

Sus