Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.10.2013

Guvernul a numit primul ambasador al Republicii Moldova în Statul Qatar

Guvernul a numit primul ambasador al Republicii Moldova în Statul Qatar

Valeriu Tihonov a fost numit astăzi în funcția de ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Statul Qatar. Anunțul a fost făcut în ședința Guvernului de către Vicepremierul, ministrul de Externe, Natalia Gherman.

„Valeriu Tihonov este diplomat de carieră, absolventul Institutului de Stat de Relații Internaționale din Moscova. În 1975 și-a început cariera diplomatică în serviciul dimplomatic sovietic, ulterior a intrat în serviciul diplomatic moldovenesc, dar s-a ocupat și de traducere, și  de activitate editorială. Din anul 2012, Tihonov este șeful Cabinetului Viceprim-ministrului, ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, cunoaște limbile engleză și turcă”, a precizat Natalia Gherman.

În context, Premierul Iurie Leancă a subliniat că apreciază capacitățile profesionale ale lui Valeriu Tihonov, pe care îl cunoaște de 20 de ani.

„Am decis ceva mai devreme deschiderea Ambasadei Moldovei în Statul Qatar - prima ambasadă într-un stat arab, care deja își demonstrează utilitatea prin lansarea unor proiecte pe care sper să le valorificăm și să genereze un flux comercial mai mare, așa că e nevoie de un ambasador cu multă experiență”, a menționat Iurie Leancă.

Reprezentanța diplomatică are sediul la Doha și este prima ambasadă a Republicii Moldova în Golful Persic.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus