Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
29.10.2013

Creşte numărul beneficiarilor care îşi schimbă instituţia medicală primară în ultimele zile ale lui octombrie

Creşte numărul beneficiarilor care îşi schimbă instituţia medicală primară în ultimele zile ale lui octombrie

Creşte numărul beneficiarilor care îşi schimbă instituţia medicală primară în ultimele zile ale lui octombrie. Cele mai încărcate zile de transferuri de la o instituţie primară la alta au fost zilele de 24 – 25 octombrie, în care s-au înregistrat cotele de cca 2 mii de cereri. Conform datelor sistemului informaţional al asigurării obligatorii de asistenţă medicală (AOAM) fenomenul de migrare este cel mai accentuat în această perioadă.

Către 29 octombrie curent, numărul exact al beneficiarilor care şi-au exercitat dreptul la libera alegere a instituţiei medico-sanitare primare şi implicit, a medicului de familie, este de 47 321. Aceste persoane vor beneficia de alegerea făcută începând cu 1 ianuarie a anului următor.

Potrivit Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină,, au  mai rămas două zile până la încheierea termenului de schimbare a instituţiei medicale primare. La 1 octombrie 2013, în sistemul AOAM sunt încadrate 210 de instituţii medico-sanitare primare, dintre acestea 203 sunt publice şi 7 private.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus