Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.10.2013

Vlad Plahotniuc a anunțat că se retrage din funcția de deputat în Parlament

Vlad Plahotniuc a anunțat că se retrage din funcția de deputat în Parlament

Prim-vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a anunțat   că se retrage din funcția de deputat în Parlament. În cadrul unui briefing de presă, astăzi, 28 octombrie a.c., Vlad Plahotniuc a precizat că decizia sa e motivată prin intenția de a acorda mai mult timp și efort activității de partid.

"Renunț la mandatul de deputat pentru că nu mai doresc să se considere că beneficiez de unele privilegii, cel mai important fiind imunitatea parlamentară, care nu a reprezentat niciodată un beneficiu pentru mine. "Nu am ce ascunde, nu am de cine să mă ascund și solicit public Consiliului Național de Integritate să-mi verifice dosarul privind declarația de venit”, a declarat Vlad Plahotniuc. El a mai menţionat: „Retrăgându-mă din Parlament, nu mă retrag nici din partid, nici din politică. Dimpotrivă, voi fi mai activ și mai eficient în cadrul PDM și în plan politic!"

Prim-vicepreședintele PDM a subliniat că renunțarea la mandatul de  deputat va reprezenta, în același timp, o apropiere de cetățeni, anunțând că va lansa în curând o campanie de vizite în raioanele și satele republicii. Printre intenţiile sale el a mai punctat şi intenția de a dezvolta o serie de proiecte sociale, pe care le pregătește de mai mult timp. Vlad Plahotniuc a menționat, în acest context, ideea de a deschide o rețea de magazine sociale, care să ofere celor nevoiaşi produse de calitate la un preț redus, dar și ideea de a aplica în Moldova un sistem de finanțare preferenţială a locuințelor sociale.

"Voi desfășura și mai multe activități care țin de optimizarea și consolidarea activității Coaliției de guvernare, în așa fel ca să nu fie vulnerabilă la încercările disperate ale comuniștilor de a declanșa o nouă criză politică", a mai declarat Prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, cu puţin timp înainte de convocarea Consiliului Politic Naţional al partidului, potrivit Serviciului de presă al PDM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (3)

 

Sus