Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
25.10.2013

Scriitorul Spiridon Vangheli a fost distins cu Medalia „Dimitrie Cantemir” a AŞM

Scriitorul Spiridon Vangheli a fost distins cu Medalia „Dimitrie Cantemir” a AŞM

La Academia de Ştiinţe a Moldovei a avut loc a VII-a ediţie a Colocviului Filologia Modernă. Realizări şi perspective în context european, cu genericul „Spiridon Vangheli: scriitorul copilului universal”, organizat de Institutul e Filologie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

Evenimentul a fost deschis şi moderat de dr.hab., Vasile Bahnaru. În luarea sa de cuvânt, directorul a subliniat rolul operei scriitorului Spiridon Vangheli, Laureat al Premiului Naţional 2013, care a contribuit şi contribuie neobosit la promovarea culturii naţionale, inclusiv peste hotarele ţării.

Scriitorul Spiridon Vangheli a adus mulţumiri pentru onoarea de a fi protagonistul unui atare eveniment şi pentru gestul frumos, venit din partea Academiei de Ştiinţe a Moldovei, de a i se oferi o distincţie academică atât de prestigioasă care, de asemenea, l-a onorat. Scriitorul a ţinut să accentueze, în discursul său de final, de ce a rămas un scriitor al copilului. Explicaţia a fost una simplă, aşa cum îi e şi firea: doarece copilul umanizează elementele lumii, personifică intens, dezvăluie lumea în culori proaspete, pitoreşti, potrivit Centrului Media al AŞM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus