Trimite e-mail | Printeaza
Economie
24.10.2013

Din 2014, în reabilitare vom avea cca 500 km de drum, dintre care 220 vor fi date în exploatare la anul, iar restul – în 2015

Din 2014, în reabilitare vom avea cca 500 km de drum, dintre care 220 vor fi date în exploatare la anul, iar restul – în 2015

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a convocat companiile care au reabilitat traseul naţional Chişinău-Sărăteni, Sărăteni-Bălţi în contextul finalizării lucrărilor.

Potrivit informaţiei prezentate de către companiile internaţionale, lucrările pe majoritatea porţiunilor au fost finalizate. O singură companie - „Toto Costruzioni Generali în asociere cu Taddei Spa” mai lucrează pe un segment, urmând să finalizeze în decurs de o săptămână.

Potrivit MTID, comisiile de recepţie vor evalua calitatea drumurilor reparate. În context, ministrul Transporturilor, Vasile Botnari, a anunţat că pe segmentele unde nu vor fi întruniţi parametrii de calitate, lucrările nu vor fi achitate.

„În urma rapoartelor comisiilor de evaluare, va fi făcută o evaluare a executării condiţiilor contractuale generale sub aspect de întârzieri şi calitate, iar cei care au depăşit termenii stabiliţi vor fi amendaţi. Mărimea penalităţilor aplicate este de până la 10% din costul contractului, dar suma finală va fi anunţată după recepţionarea tuturor lucrărilor”, a spus Vasile Botnari.

De asemenea, potrivit lui Vasile Botnari, companiile care au admis întârzieri sau au reabilitat segmentele contractate necalitativ nu vor fi admise la alte licitaţii. „Din primăvară vom deschide mai multe şantiere de reconstrucţie a drumurilor. În total, din 2014, în reabilitare vom avea cca 500 km de drum, dintre care 220 vor fi date în exploatare la anul, iar restul – în 2015”, a punctat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (2)

 

Sus