Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.10.2013

Monica Macovei şi-a reconfirmat susţinerea pentru liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni

Monica Macovei şi-a reconfirmat susţinerea pentru liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni

Iurie Leancă a discutat cu Monica Macovei, preşedinta Delegaţiei Parlamentului European în Comitetul de Cooperare UE-RM, despre mersul reformelor şi priorităţile de pe agenda europeană a Republicii Moldova.

Părţile au reiterat că înaintea Summitului de la Vilnius, rolul Parlamentului European devine important pentru susţinerea reformelor realizate de ţara noastră.

Oficialul european a spus că în calitate de copreşedintă a acestui comitet va oferi sprijin deplin Republicii Moldova pentru a se lua o decizie în forul legislativ european astfel încât vinurile moldoveneşti să aibă acces liber pe piaţa comunitară, fiind ridicate cotele de export în acest sens.   

Totodată, Monica Macovei şi-a reconfirmat susţinerea pentru liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni, decizia urmând să fie aprobată de Parlamentul European, în funcţie de concluziile raportului misiunii europene, care urmează să fie prezentate la mijlocul lunii noiembrie.

Eurodeputata s-a arătat interesată să ofere ajutor deplin şi în alte domenii prioritare ale Republicii Moldova.

Prim-ministrul Iurie Leancă a subliniat că Republica Moldova continuă să meargă pe calea reformelor pentru a moderniza ţara şi a oferi un trai mai bun cetăţenilor, în context mizând pe sprijin din partea grupurilor politice ale Parlamentului European în procesul de parafare şi semnare a Acordului de Asociere, inclusiv a Acordului de Liber Schimb, pentru a se apropia de valorile și standardele europene.

O delegaţie din Chişinău, în frunte cu şeful Cabinetului de miniştri, se află la Strasbourg, unde au loc mai multe întrevederi bilaterale la nivel înalt, informează un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus