Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
23.10.2013

Ion Şoltoianu, condamnat la 14 ani de detenţie

Paisprezece ani de detenţie pentru Ion Şoltoianu, acesta a fost verdictul dictat astăzi de judecători, după ce procurorii au reuşit să demonstreze vinovăţia acestuia de comiterea a trei crime, printre care: şantaj, omor intenţionat şi păstrare ilegală a armelor şi muniţiilor.

Potrivit probelor prezentate de procurori, în septembrie 2011, chiar în centrul capitalei, Şoltoianu a comis omorul intenţionat al lui Ion Stratulat, fost angajat al MAI.

De asemenea, acesta a fost recunoscut culpabil şi într-un alt episod, ce datează din vara anului 2008, cînd inculpatul, împreună cu alte persoane au elaborat un plan criminal în scopul însuşirii bunurilor proprietarului în proporţii deosebit de mari.

Prin ameninţarea cu moartea atît a părţii vătămate, cît şi familiei acestuia, i-au cerut transmiterea în folosul unei terţe persoane a 5% (240.000 lei) din cota parte a capitalului statutar deţinut de victimă în cadrul unei întreprinderi mixte. De asemenea, prin aceleaşi metode, inculpaţii au determinat şi impus victima să semneze procuri privind eliberarea apartamentului ce-i aparţinea cu drept de proprietate.

Sub influenţa ameninţărilor bărbatul a fost impus să semneze multiple acte, în consecinţă, la 22.07.2008 a fost ilegal eliberat de la conducerea agentului economic, iar unul dintre inculpaţi - desemnat în calitate de administrator al întreprinderii. Procurorii menţionează însă că „operaţiunea cu apartamentul” aşa şi nu le-a reuşit inculpaţilor, deoarece victima a reuşit să anuleze toate actele semnate cu forţat.

Urmărirea penală pe aceste cauze penale a fost exercitată de Procuratura Generală şi Procuratura municipiului Chişinău.
Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus