Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.10.2013

Costul final al unui troleibuz asamblat la Chişinău pe baza caroseriei în complet furnizate de către Uzina „Belcommunmash” din oraşul Minsk, este de 152 mii Euro

În contextul discuţiilor privind preţul troleibuzelor asamblate la Chişinău, în cadrul ÎM „Regia Transport Electric”, Primăria municipiului Chişinău face următoarele precizări.

Costul final al unui troleibuz asamblat la Chişinău, în cadrul ÎM „Regia Transport Electric”, pe baza caroseriei în complet furnizate de către Uzina „Belcommunmash” din oraşul Minsk, Republica Belarus, este de 152 mii Euro.

De menţionat că, în acelaşi timp, în rezultatul licitaţiei publice pentru achiziţionarea troleibuzelor, organizate recent de Direcţia transport electric din municipiul Bălţi, câştigătoare a fost desemnată la fel Compania „Belcommunmash” din oraşul Minsk. Producătorul belarus a propus preţul de 159,4 mii Euro pentru fiecare unitate de transport.

Celelalte companii participante la procedura de achiziţie a troleibuzelor, au prezentat următoarele oferte:
 „City Transport Group” (Ucraina), cu preţul de 170,4 mii Euro pe unitate; „Trolza-Market” (Federaţia Rusă), cu preţul de 175,0 mii Euro pe unitate;  „Youngman” (China), cu preţul de 164,5 mii Euro pe unitate. 

În context, putem concluziona că troleibuzele asamblate la Chişinău, cu aceeaşi parametri tehnici, sunt mai avantajoase din punct de vedere economic, în raport propunerile altor producători.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus