Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.10.2013

Banca Mondială ar putea oferi sprijin Republicii Moldova și pentru lucrări de dezvoltare a drumurilor locale

Banca Mondială ar putea oferi sprijin Republicii Moldova și pentru lucrări de dezvoltare a drumurilor locale

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a discutat despre un nou plan de colaborare în acest sens cu delegația Băncii Mondiale (BM) în Republica Moldova, condusă de Simon Ellis - noul șef de echipă al BM pentru Programul în domeniul transporturilor din Republica Moldova. 

Vasile Botnari a menţionat că, în prezent, sunt în derulare mai multe proiecte de reabilitare a drumurilor naţionale, în acest scop fiind valorificată o investiţie record pentru ţara noastră. Totodată, Vasile Botnari a subliniat că Ministerul Transporturilor vrea să dezvolte şi proiecte de reconstrucţie a drumurilor de acces spre localităţi.

„Este foarte important să facem drumuri bune la nivel naţional, dar nu mai puţin important este ca oamenii să poată ajunge uşor din localităţi până la aceste drumuri. Vrem, în primul rând, să asigurăm accesul copiilor la şcoli, a pacienţilor către centrele medicale, dar şi să creăm condiţii pentru oameni să ajungă uşor la destinaţie”, a declarat Vasile Botnari.

În replică, Simon Ellis a anunţat că, în cel mai scurt timp, vor începe pregătirile pentru un proiect nou, care să vizeze întocmai dezvoltarea drumurilor locale „După o perioadă de timp în care Banca Mondială nu a finanţat reabilitarea drumurilor în Republica Moldova, suntem pregătiţi să contribuim la reabilitarea mai multor drumuri locale”, a specificat reprezentantul Băncii Mondiale. 

În cadrul aceleiași discuții, ministrul Vasile Botnari și reprezentanții Băncii Mondiale au discutat despre cum ar putea fi urgentate procedurile necesare pentru semnarea Acordului de finanțare cu BM, dedicat lucrărilor la infrastructura drumurilor din Republica Moldova, anunță Serviciul de presă al MTID.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus