Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.10.2013

Prim-ministrul Iurie Leancă va efectua o vizită la Strasbourg și Bruxelles

Prim-ministrul Iurie Leancă va efectua o vizită la Strasbourg și Bruxelles

Iurie Leancă va pleca în după-amiază zilei de astăzi, 22 octombrie 2013, la Strasbourg, unde va avea mai multe întrevederi bilaterale la nivel înalt.

Astfel, șeful Guvernului se va întâlni cu Martin Schulz, Președintele Parlamentului European, cu Štefan Fǖle, Comisarul European pentru Extindere și Politică de Vecinătate, cu Graham Watson, membru al Parlamentului European și Raportorul Permanent al PE pentru Republica Moldova, dar și cu alți membri ai Parlamentului European.

Pe 24 octombrie, Prim-ministrul Iurie Leancă se va deplasa la Bruxelles, unde se va întâlni cu Înaltul Reprezentant pentru Politică Externă și Politică de Securitate, Catherine Ashton. Părțile vor discuta despre evoluția agendei europene și priorități: înainte de Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, dar și agenda post-Vilnius. După această întrevedere, Iurie Leancă va participa la reuniunea Partidului Popular European.

Potrivit Biroului de presă al Guvernului, vizita se va încheia pe 25 octombrie. Din delegația Republicii Moldova mai fac parte Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, și Eugen Sturza, Șeful Cabinetului Prim-ministrului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus