Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
22.10.2013

Bilanţul operaţiunii Leuşeni-Albiţa: 32 de reţinuţi, peste 80 de percheziţii şi 220 de ofiţeri CNA şi procurori antrenaţi în descinderi

Bilanţul operaţiunii Leuşeni-Albiţa: 32 de reţinuţi, peste 80 de percheziţii şi 220 de ofiţeri CNA  şi procurori antrenaţi în descinderi

Treizeci şi doi de angajaţi ai Serviciului Vamal şi Poliţiei de Frontieră au fost reţinuţi de procurori şi ofiţerii CNA în cadrul operaţiuni desfăşurate azi la postul vamal Leuşeni-Albiţa. Aceştia sunt supectaţi că ar fi extorcat diferite sume de bani de la conducători auto care traversau punctul vamal pentru a le facilita trecerea şi a nu le înregistra marfa. În total, 220 de ofiţeri ai CNA şi procurori au participat la efectuarea a peste 80 de percheziţii. Sumele ridicate în cadrul percheziţiilor sunt de ordinul zecilor de mii de euro, dolari, lei şi altă valută străină.

Potrivit procurorilor, acţiunile investigative au demarat acum şase luni, peroadă în care au fost documentaţi zeci de vameşi şi poliţişti de forntieră care ar fi implicaţi într-o schemă frauduloasă de  colectare a banilor de la şoferii de microbuze. Pentru investigarea sub toate aspectele a cazului au activat şi ofiţeri anticorupţie sub acoperire.

Amintim că Centrul Naţional Anticorupţie în comun cu Procuratura Anticorupţie, Direcţia securitate internă a Serviciului Vamal, a Poliţiei de Frontieră, precum şi reprezentanţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul MAI al României a descins, în această dimineaţă, la vama Leuşeni-Albiţa, unde a desfăşurat un spectru larg de acţiuni de urmărire penală.

Menţionăm că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție din România, împreună cu ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție au desfăşurat simultan cercetări într-o cauză penală privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție referitoare la transportul de mărfuri peste frontieră.

În cursul dimineții s-au desfășurat 27 de percheziții la domiciliul unor persoane și în alte locații aflate în județele Iași și Vaslui. În cauză sunt vizate mai multe persoane, față de 23 dintre acestea fiind dispusă începerea urmăririi penale, informează un comunicat al CNA.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus