Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
21.10.2013

Proprietarii de locuinţe trebuie să încheie contracte cu gestionarii fondului locativ pentru administrarea blocurilor

Proprietarii de locuinţe trebuie să încheie contracte cu gestionarii fondului locativ pentru administrarea blocurilor

Primăria municipiului Chişinău îndeamnă proprietarii de locuinţe din blocurile gestionate de către întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (ÎMFGL) să încheie contracte de administrare a blocurilor cu gestionarii fondului locativ.

Recomandările survin ca urmare a mai multor sesizări din partea cetăţenilor referitor la prevederile contractului - tip, care au fost încheiate anterior între gestionarii blocurilor şi proprietarii de locuinţe. Astfel, pentru excluderea oricăror prevederi cu caracter abuziv au fost operate unele modificări în contractul privind administrarea blocului de locuinţe. 

În acest context, în urma discuţiilor dintre reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Consumatorului, Direcţiei generale locativ-comunale, ÎMFGL, Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare s-a stabilit modificarea anumitor pevederi ale contractului: pct. 3.5, 5.2, 6.2, în care sunt stipulate drepturile proprietarilor de locuinţe, inclusiv soluţionarea litigiilor dintre gestionari şi locatari.

Anexă: Contractul privind administrarea blocului de locuinţe

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus