Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-10-17/viceministrul-economiei-dumitru-godoroja-participa-la-reuniunea-consiliului-consultativ-al-csi-pentr-31796.html
Data: Oct 17, 2013 (21:39)

Viceministrul Economiei, Dumitru Godoroja participă la reuniunea Consiliului Consultativ al CSI pentru protecţia drepturilor consumatorilor

În periada 17-18 octombrie curent, la Kiev își desfășoară lucrările cea de a 5-a reuniune a Consiliului Consultativ al CSI pentru protecția drepturilor consumatorilor, la care participă viceministrul Economiei, Dumitru Godoroja.
 
Evenimentul este prezidat de șeful Serviciului Federal de Supraveghere a protecție a drepturilor consumatorilor și bunăstarea populației a Federației Ruse (Rospotrebnadzor), Ghenadi Onișcenko, și co-prezidat de președintele Inspectoratului de Stat pentru Protecția Consumatorilor al Ucrainei (Gospotrebinspekția), Serghei Orehov. La reuniune participă reprezentanții instituțiilor naționale de protecție a drepturilor consumatorilor din statele CSI, precum și mai multe organizații non-guvernamentale din acest domeniu.

Conform agendei, participanții vor pune în discuție mai multe subiecte. Printre acestea figurează situația privind implementarea deciziilor reuniunii anterioare, retrospectiva celor mai importante evenimente din domeniul protecției consumatorilor desfășurate în țările CSI în perioada dintre ședințele Consiliului.

Potrivit Ministerului Economiei, membrii Consiliului Consultativ vor aborda situația socio-economică din CSI din prima jumătate a acestui an, perspectivele de cooperare cu Comisia "Codex Alimentarius" asigurarea calității produselor alimentare plasate pe piața țărilor CSI, cooperarea țărilor membre pentru punerea în aplicare a măsurilor privind reducerea consumului de tutun ș.a.