Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
16.10.2013

Un poliţist va compărea în faţa instanţei de judecată pentru tăinuirea unei infracţiuni

Un ofiţer superior operativ al Inspectoratului de Poliţie Ungheni va compărea în faţa instanţei de judecată sub acuzaţia de abuz de serviciu. Procuratura raionului Ungheni a finalizat recent acţiunile de urmărire penală şi a expediat această cauză penală spre examinare instanţei de judecată.

Probatoriul administrat de procurori în cursul urmăririi penale a relevat faptul că, pe 18 aprilie curent, fiind sesizat de o locuitoare a satului Bumbăta despre comiterea unei infracţiuni, poliţistul nu a înregistrat plîngerea. În concret, femeia s-a plîns la poliţie că în timp ce nepotului său minor se afla pe stadionul din sat, persoane necunoscute i-au sustras telefonul mobil.

Poliţistul însă, nu a înregistrat sesizarea femeii, tăinuind această infracţiune. Procurorii consideră că prin acest fapt, drepturile şi interesele persoanei au fost lezate în proporţii considerabile, nefiind asigurat dreptul victimei la un proces penal şi la repararea prejudiciului cauzat prin infracţiune.

Pentru această infracţiune, Codul penal prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 150 la 400 unităţi convenţionale sau cu închisoare de pînă la 3 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus