Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-10-16/producatorii-i-exportatorii-de-vinuri-din-republica-moldova-vor-organiza-o-expozi-ii-a-vinurilor-mol-31762.html
Data: Oct 16, 2013 (16:50)

Producătorii și exportatorii de vinuri din Republica Moldova vor organiza o expoziții a vinurilor moldovenești în Parlamentul României

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut o ședință de lucru cu reprezentanții asociațiilor producătorilor și exportatorilor de vinuri din Republica Moldova.
 
Interlocutorii au discutat despre organizarea unei expoziții a vinurilor moldovenești la Parlamentul României. Inițiativa a fost agreată de către Președintele Camerei Deputaților din România, Valeriu Ștefan Zgonea și Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman  în cadrul vizitei oficiale efectuate în România la 30 septembrie 2013.
 
Acțiunea de promovare și sprijin a vinificatorilor moldoveni va avea loc la mijlocul lunii noiembrie, la București. Parlamentul României va oferi producătorilor și exportatorilor de vinuri din Republica Moldova spațiu pentru expoziția produselor vitivinicole și două săli rezervate pentru discuții.
 
Igor Corman și vinificatorii moldoveni au discutat detalii legate de programul expoziției și a suportului pe care urmează să îl ofere autoritățile din Republica Moldova și România pentru buna desfășurare a evenimentului.
 
La întrevedere au mai participat Directorul General al Serviciului Vamal, Tudor Balițchi, reprezentanții Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și ai Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, anunță un comunicat al Legislativului.