Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-10-16/octavian-calmic-a-avut-o-intrevedere-cu-o-delegatzie-franceza-de-analiza-economica-shi-financiara-ce-31757.html
Data: Oct 16, 2013 (16:11)

Octavian Calmîc a avut o întrevedere cu o delegaţie franceză de analiză economică şi financiară ce se află în misiune în R. Moldova

Octavian Calmîc, Viceministru al  Economiei, la 16 octombrie curent, a avut o întrevedere cu o delegaţie franceză de analiză economică şi financiară ce efectuează, în perioada 15-17 octombrie, o misiune de lucru în Moldova.

În cadrul întrevederii au fost puse în discuţie evoluţia macroeconomică a Republicii Moldovei în anii 2012-2013, prognozele pentru 2014, precum şi cele mai actuale şi importante aspecte economice ale RM. Subiectele abordate,  în cadrul întrevederii, de către delegaţia franceză au vizat aspecte ce ţin de nivelul investiţiilor în Republica Moldova, exporturile, în special cele de fructe şi vinuri, privatizările anunţate de Ministerul Economiei şi Guvern, stabilitatea sistemului bancar etc.

„ Tendinţa de dezvoltare economică atât pe plan intern cât şi extern a Republicii Moldova, în următorii ani, se orientează mai mult către industrializarea ţării şi cea a serviciilor, decât către agricultură. Dar aceasta nu înseamnă că sfera agricolă trebuie neglijată, direcţia de orientare fiind dezvoltarea  pieţei produselor bio şi diversificarea exporturilor pe piaţa Uniunii Europene", a menţionat Octavian Calmîc, în cadrul întrevederii.

Delegaţia franceză este compusă din Daniel Maitre, Ministru-Consilier pentru afaceri economice şi financiare, Şef al Serviciului economic regional responsabil pentru C.E.I. şi Georgia la Ambasada Franţei la Moscova, Nathalie Dieryckxvisschers, Consilier financiar adjunct pentru C.E.I. şi Georgia al Serviciului Economic Regional al Ambasadei Franţei la Moscova, Ioulia Sauthier, Şef adjunct al serviciului economic al Ambasadei Franţei la Kiev. Delegaţia a fost însoţită de Excelenţa Sa domnul Gérard Guillonneau, Ambasadorul Franţei în Republica Moldova.