Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.10.2013

La Triveneta Cavi va iniţia o producţie de cabluri în parcul industrial de la Strășeni

La Triveneta Cavi va iniţia o producţie de cabluri în parcul industrial de la Strășeni

”Un parc idustrial italian” în Republica Moldova, aceasta este dorința unuia dintre cei mai mari producători de cabluri din Europa, care a venit să investească în parcul industrial de la Strășeni. Desfășurarea unui proiect investițional de amploare în Parcul Industrial din Strășeni odată cu deschiderea unei uzine de cabluri, dar și atragerea mai multor companii de renume mondial în industria constructoare de mașini să-și înființeze unități de producere în țara nostră a fost subiectul întrevederii din 15 octombrie, curent, a viceministrului Economiei, Dumitru Godoroja cu fondatorul și conducătorul companiei italiene ”La Triveneta Cavi”.

Salutând și apreciind interesul investitorului italian pentru inițierea unei afaceri în țara noastră, Dumitru Godoroja l-a asigurat de susținerea și colaborarea Ministerului Economiei la implementarea cât mai rapidă a acestui important proiect investițional. Tototadă, viceministrul Economiei a făcut o prezentare amplă a mediului de afaceri autohton, a condițiilor de activitate oferite pentru investitorii străini de țara noastră, a avantajelor legislative existente, precum și a stimulentelor de care pot beneficia investitorii la dezvoltarea unei afaceri în RM.

Potrivit Ministerului Economiei, antreprenorul Italian și-a exprimat încrederea că proiectul investițional pe care urmează să-l desfășoare în Parcul Industrial din Strășeni va fi unul de succes, mai mult decât atât, preconizează să-și extindă în viitor aria de activitate, astfel încât regiunea să devină un ”district industrial iItalian” în Republica Moldova. De asemenea, Piergiorgio Peripoli și-a exprimat interesul, la cea de a doua etapă de a atrage și alți producători din industria constructoare de mașini de renume mondial precum ”Mastrotto” ș.a.

Potrivit lui Piergiorgio Peripoli prima etapă a proiectului include construcția unei uzine de cablaje industriale, energetice de înaltă și medie tensiune, ceea ce presupune deschiderea la început a 70 de locuri de muncă pentru ingineri, iar pe măsura extinderii volumului de producție vor fi create de 300 de locuri de muncă. Volumul de export preconizat în primul an va constitui 50 de milioane de Euro sau aproximativ 1 mlrd lei, ceea ce înseamnă că compania va deveni una dintre liderii exportatori din Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus