Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.10.2013

Iurie Leancă a cerut o evaluare rapidă a situației de pe piața internă a produselor petroliere

Iurie Leancă a cerut o evaluare rapidă a situației de pe piața internă a produselor petroliere

Prim-ministrul Iurie Leancă le-a cerut Consiliului Concurenței, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Ministerului Economiei și Ministerului Finanțelor să evalueze rapid situația de pe piața produselor petroliere din țară. Solicitarea vine după ce ieri, cel puțin o companie petrolieră a majorat prețul la motorină și la gazul lichefiat.

„De la începutul acestui an, prețurile petrolului la bursele internaționale au variat nu doar neapărat în sus. Au fost și momente când au căzut suficient de tare.
Nu știu cum se face că atunci la pompă nu am văzut nici o ajustare la această scădere, iar cum prețul s-a majorat puțin și s-a majorat schimbul valutar, imediat constatăm o creștere rapidă a prețurilor la pompă. Motivul este că avem stocuri mici. Avem nevoie să evaluăm mai mulți parametri ai activității acestor companii și sper că veți veni foarte curând cu anumite sugestii în comunicare strânsă cu aceste companii petroliere”, a menționat șeful Cabinetului de miniștri.

„Avem nevoie de soluții. Mergem pe obiectivul integrării europene, dar trebuie să aplicăm anumite standarde care sunt aplicate în țările respective, începând cu accize și terminând cu profitabilitatea companiilor”, a mai menționat Iurie Leancă.

Ieri, 15 octombrie, mai multe benzinării au afișat preţuri mai mari cu aproximativ 80 de bani pentru un litru de gaz lichefiat şi cu 70 de bani pentru un litru de motorină, anunță un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus