Trimite e-mail | Printeaza
Social
16.10.2013

Guvernul oferă 3 mil. de lei pentru construirea unei gradinițe la Săiți

Hotărârea a fost luată după ce Premierul Iurie Leancă a cerut Cabinetului de miniştri să ia o decizie rapidă pentru locuitorii din satul Săiţi, Căuşeni, unde, pe 10 octombrie, grădiniţa a ars aproape în totalitate.

„La grădiniţa din satul Săiţi veneau zilnic cel puţin 120 de copii. Am fost la faţa locului să văd ce s-a întâmplat, să comunic cu părinţii şi aceştia aşteaptă o intervenţie promptă”, a subliniat Iurie Leancă.

În debutul şedinţei de astăzi, Prim-ministrul a propus ca în cel mult trei săptămâni să înceapă lucrările de construire a instituţiei preşcolare, astfel încât până la sfârşitul anului să fie pus şi acoperişul. Propunerea a fost lansată după ce ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Marcel Răducan, a anunţat că experţii tehnici pe care i-a delegat în teritoriu, la solicitarea Prim-ministrului, au constatat că edificiul incendiat nu mai poate fi reparat, ci trebuie demolat şi construit altul nou.

„Fundamentul pe care a fost amplasată grădiniţa este la 20-40 de centimetri. Este problematic ca noi să consolidăm această construcţie, practic este imposibil. Grădiniţa fusese construită în anii ‘60, fără proiect şi fără respectarea normelor tehnice. De aceea, propunerea noastră este ca pereţii rămaşi să fie demolaţi şi să purcedem la construcţia unui nou edificiu ce ar corespunde normelor tehnice şi sanitare actuale”, a declarat Marcel Răducan.

Şeful Guvernului i-a cerut ministrului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor să urgenteze construcţia noii grădiniţe, folosind un prioiect-model care să fie adaptat la condiţiile satului Săiţi, cu extinderea numărului de locuri de la 120 la 150, întrucât tendinţa demografuică din localitate este una pozitivă.

Cabinetul de miniştri a decis ca, în caz de necesitate, să mai fie alocaţi bani pentru construirea grădiniţei de la Săiţi, după ce vor fi operate rectificări la bugetul public, informează un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus