Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.10.2013

Igor Corman a avut o întrevedere cu o delegație a Forumului European pentru Democrație și Solidaritate

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut astăzi o întrevedere cu o delegație a Forumului European pentru Democrație și Solidaritate, condusă de parlamentarul suedez Tommy Waidelich, Președintele Forumului European.

Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii s-au referit la rolul Parlamentului Republicii Moldova în procesul de integrare europeană a țării, perspectivele Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius privind parafarea și ulterior semnarea Acordului de Asociere, inclusiv Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Comprehensiv cu UE, liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni.

Președintele Parlamentului a salutat vizita la Chișinău a membrilor delegației Forumului European pentru Democrație și Solidaritate. În context, Igor Corman a remarcat necesitatea de a crea cât mai multe oportunități pentru facilitarea contactelor între Republica Moldova și țările membre UE pentru o mai bună înțelegere a situației din țară. Șeful Legislativului a apreciat sprijinul partenerilor europeni în procesul de integrare în UE a țării noastre și a menționat importanța dezvoltării bunelor relații de cooperare, într-o perioadă crucială pentru viitorul Republicii Moldova, atât în ajunul Summitului de la Vilnius din noiembrie curent, cât și ulterior.

Răspunzând la întrebările membrilor delegației Forumului European pentru Democrație și Solidaritate, Președintele Parlamentului a menționat că actuala coaliție de guvernare are un mandat clar pentru perioada următoare și este hotărâtă să realizeze obiectivele propuse. În context, Igor Corman a subliniat că autoritățile din Republica Moldova își concentrează eforturile pe continuarea progreselor înregistrate pe plan intern și extern, pe modernizarea și consolidarea instituțiilor statului, reformarea Procuraturii Generale și a sistemului justiției în general, lupta împotriva corupției.

Interlocutorii au mai discutat și despre realizarea funcției de control parlamentar a Legislativului și mecanismele de comunicare cu cetățenii în procesul de integrare europeană a țării. În acest sens, Președintele Parlamentului a menționat necesitatea desfășurării unei campanii naționale de informare a cetățenilor moldoveni despre avantajele integrării europene, inclusiv continuarea practicii organizării, în comun cu organizațiile nonguvernamentale de profil, a unor mese rotunde în localitățile din țară, informează un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (4)

 

Sus