Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.10.2013

60 de agenţi economici din Republica Moldova se bucură de statutul simplificat de vămuire

60 de agenţi economici din Republica Moldova se bucură de statutul simplificat de vămuire

Săptămînă trecută trei agenţi economici din Republica Moldova au primit statut cu regim simplificat de vămuire. Acest lucru înseamnă ca ei vor beneficia de un pachet de facilităţi corespunzător gradului de credibilitate şi a criteriilor stabilite în Regulamentul privind procedurile simplificate aprobat de către Serviciul Vamal la 10 decembrie 2012.

Beneficiile de care se bucură agenţii economici cu regim simplificat de vămuire sunt multiple, începînd cu trecerea prin culoarul verde de control cu exonerarea de la controlul vamal fizic şi documentar, pînă la traversarea în regim prioritar a frontierei, vămuire în orice post vamal inclusive în zile de odihnă şi beneficierea de consultări din partea organului vamal. Astăzi, 60 de agenţi economici din Republica Moldova se bucură de acest statut simplificat de vămuire, numărul lor fiind în continuă creştere. Astfel, la moment sunt în proces de examinare încă 15 cereri prin care se solicitată acordarea statutului de agent economic cu regim simplificat de vămuire.

Ţinem să menţionăm că Regulamentul privind procedurile simplificate de vămuire a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2013. Prin adoptarea acetuia pachet de facilităţi agenţii economici care îndeplinesc cumulativ cerinţele specificate în Regulament pot beneficia de simplificările conform celor 4 categorii: agent economic cu risc scăzut; agent economic cu vămuire la domiciliu; agent economic credibil; transportator de încredere.

Informaţia cu privire la pachetul de facilităţi oferite prin simplificarea operaţiunilor de vămuire şi condiţiile de acordare a statutului pot fi găsite într-o rubrică separată Proceduri Simplificate pe pagina noastră, informează Serviciul Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus