Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.10.2013

Vasile Botnari: Mizăm pe sprijinul partenerilor din UE pentru dezvoltarea proiectelor din transporturi

Vasile Botnari: Mizăm pe sprijinul partenerilor din UE pentru dezvoltarea proiectelor din transporturi

Ministrul Transporturilor şi al Infrastructurii Drumurilor din Moldova, Vasile Botnari, a discutat cu comisarul european pentru Transport, vicepreședintele Comisiei Europene, Siim Kallas, despre realizarea reformelor în domeniu şi participarea UE la proiecte de dezvoltare a infrastructurii de transport din Moldova.

Vasile Botnari l-a informat pe oficialul european despre acţiunile întreprinse pentru alinierea legislației naționale la directivele europene cu privire la transportul de călători și marfă, dar şi privind demararea reformei instituţionale în domeniul feroviar, care se preconizează a fi efectuată după modelul de succes comunitar.

De asemenea, ministrul moldovean al Transporturilor a solicitat suportul UE pentru realizarea importantelor proiecte de infrastructură în transporturi. „Moldova are şansa să devină un important punct regional de tranzit al pasagerilor şi mărfurilor, iar pentru aceasta avem nevoie de investiţii pentru a îmbunătăţi infrastructura de transport. Mizăm mult pe ajutorul partenerilor din UE în iniţierea proiectelor investiţionale cât mai rapid, ca să creăm deja astăzi condiţii mai bune pentru dezvoltarea ramurii”, a menţionat Vasile Botnari în discuţia cu comisarul european pentru Transport.

Potrivit Serviciului de presă al MTID, Siim Kallas a remarcat progresul țării noastre în acest sector şi a îndemnat Republica Moldova să propună proiecte concrete, pentru a beneficia de susținere financiară. „Susținem implementarea reformelor în Republica Moldova, iar  Reţeaua Trans-europeană de Transport și Panelul pentru Transport din cadrul Parteneriatului Estic oferă mai multe oportunităţi pentru statele din vecinătatea UE, de care trebuie să beneficieze din plin şi Republica Moldova”, a adăugat comisarul UE pentru Transport.

cuvinte-cheie:

Comentarii (2)

 

Sus