Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.10.2013

Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu Altețele Lor Regale, Principesa Moștenitoare Margareta şi Principele Radu ai României

 Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu Altețele Lor Regale, Principesa Moștenitoare Margareta şi Principele Radu ai României

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 9 octombrie a.c., la Reședința prezidențială, o întrevedere cu Altețele Lor Regale, Principesa Moștenitoare Margareta şi Principele Radu ai României.

Şeful statului a salutat prezenţa familiei princiare la Chişinău și a ținut să-și ceară scuze pentru incidentul de ieri de la statuia domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt. „Vă asigur de respectul și considerația poporului Republicii Moldova. Vă mulțumesc pentru implicarea Dumneavoastră în proiectele de caritate, culturale și sociale din Republica Moldova”, a spus Nicolae Timofti.

Președintele țării a subliniat importanța stabilirii unor contacte cu reprezentanții Casei Regale a României, având în vedere deschiderea autorităților de la Chișinău față de civilizația europeană. ”Republica Moldova se află la o etapă crucială, când urmează să parafeze, apoi să semneze, Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. În ultima perioadă am beneficiat de o susținere fără precedent din partea partenerilor noștri europeni, și în special din partea României, în parcursul nostru european”, a menționat Nicolae Timofti.

La rândul său, Principele Radu a anunţat sprijinul Casei Regale a României pentru eforturile de integrare europeană a Republicii Moldova, precizând că „Majestatea Sa, Regele Mihai I al României, ne-a rugat să vă transmitem că i-a avut mereu pe basarabeni în inima și gândurile sale”. Alteţa Sa a mulţumit pentru ospitalitatea de care s-a bucurat familia princiară în vizita sa de 3 zile în Republica Moldova, pe parcursul căreia a vizitat mai multe  instituții de stat, universități și școli din localități din raioanele Soroca, Orhei și Bălți.

Părţile au mai discutat despre proiectele economice, sociale și culturale comune dintre România și Republica Moldova, care ar contribui la apropierea oamenilor de pe cele două maluri ale Prutului.

Principesa Moștenitoare Margareta şi Principele Radu ai României l-au invitat pe președintele Nicolae Timofti să viziteze familia regală la București, la Palatul Elisabeta, informează Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus