Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.10.2013

Expira cel de-al doilea termen de achitare a impozitelor pe bunurile imobiliare şi funciar

Expira cel de-al doilea termen de achitare a impozitelor pe bunurile imobiliare şi funciar

Inspectoratul Fiscal Principal de Stat reaminteşte tuturor contribuabililor - subiecți ai impunerii cu impozitele funciar şi pe bunurile imobiliare, care nu şi-au onorat pe deplin obligaţiile ce ţin de achitarea acestor impozite, despre faptul că 15 octombrie este ultima zi în care aceştia pot achita cea de-a doua parte din suma impozitului calculat pentru anul 2013. fără aplicarea penalităţilor.

În cazul apariţiei întrebărilor sau unor neclarităţi privind calculul, modul de achitare şi alte aspecte ce ţin de impozitele pe bunurile imobiliare şi funciar, contribuabilii se pot adresa la IFS teritorial şi la serviciile de colectare a impozitelor şi taxelor locale din cadrul primăriilor în raza de administrare a cărora se află obiectele impunerii.

Totodată, menţionăm că, în condiţiile neachitării impozitelor respective în termenul prevăzut, penalitatea va constitui 0,03% pentru fiecare zi de întîrziere a achitării acestora.

Pentru alte consultaţii, contribuabilii pot apela gratuit specialiştii Direcția asistenţa contribuabililor din cadrul IFPS, la numărul de telefon: 0-8000-1525, sau accesa serviciul „Fişa imobilului” pentru a afla informaţii cu privire la bunurile imobiliare deţinute.

Accesarea „Fişei imobilului” este posibilă doar pentru persoanele fizice în cazul în care  s-au înregistrat pe portalul servicii.fisc.md şi au încheiat cu Î.S.”Fiscservinform” un acord de conectare gratuit la serviciile electronice fiscale. În caz contrar, accesul le va fi limitat, fiind redirecţionaţi spre numărul de telefon (022) 822-222 – Centrul de Asistenţă şi Contact, unde pot efectua programarea pentru conectarea ulterioară la serviciile prestate de Î.S.”Fiscservinform”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus