Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.10.2013

Consultări bilaterale moldo-ruse la nivel de viceminiştri

Consultări bilaterale moldo-ruse la nivel de viceminiştri

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Chiveri, a avut astăzi, 9 octombrie 2013, la Moscova, o runda ordinară de consultări cu secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Grigori Karasin.

În cadrul consultărilor a fost examinat un spectru larg de subiecte ce ţin de colaborarea bilaterală în principalele domenii de interes reciproc. A fost menţionată importanţa menţinerii în continuare a dialogului politic la nivel înalt şi a dinamicii pozitive a contactelor interministeriale.

Interlocutorii au abordat şi subiectele ce ţin de cooperarea comercial-economică moldo-rusă, fiind accentuată disponibilitatea ambelor părţi în vederea identificării unor soluţii reciproc acceptabile pentru eliminarea barierelor existente în calea comerţului bilateral. 

Un subiect separat al consultărilor l-a constituit evoluţiile recente în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Partea moldovenească a punctat necesitatea avansării pe toate aspectele procesului de reglementare, inclusiv pe cele politice.

Potrivit MAEIE, în cadrul vizitei, viceministrul Valeriu Chiveri a avut o întrevedere cu Ekaterina Egorova, secretar de stat, prim-adjunct al Şefului Serviciului Federal pentru Migraţiune al Federaţiei Ruse. Dialogul celor doi oficiali s-a axat pe problemele cu care se confruntă cetăţenii Republicii Moldova pe teritoriul Federaţiei Ruse. Ambele părţi s-au expus în vederea necesităţii consolidării bazei juridice bilaterale în domeniul migraţiei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus