Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.10.2013

Comisarul European pentru Agricultură, Dacian Cioloș, vine mâine la Chișinău

Comisarul European pentru Agricultură, Dacian Cioloș, vine mâine la Chișinău

Comisarul European pentru Agricultură, Dacian Cioloș, vine într-o vizită de trei zile în Republica Moldova, la inițiativa Prim-ministrului, Iurie Leancă.

Pe 11 octombrie, oficialul va avea întrevederi bilaterale cu Premierul Iurie Leancă, cu Președintele Parlamentului, Igor Corman și cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.

Tot vineri, șeful Cabinetului de miniștri și Comisarul European pentru Agricultură vor susține o conferință de presă.

Pe 12 octombrie, Dacian Cioloș va vizita împreună cu Iurie Leancă o companie viti-vinicolă din satul Puhoi, raionul Ialoveni. Apoi, cei doi oficiali se vor întâlni cu membrii Asociației Producătorilor de Struguri de masă.

Totodată, Comisarul European va avea o întrevedere cu membrii Cabinetului de miniștri.  Dacian Cioloș își va încheia vizita în Republica Moldova pe 13 octombrie.

Amintim că la sfârșitul lunii trecute, la inițiativa lui Dacian Cioloș, Comisia Europeană a propus Consiliului și Parlamentului European să deschidă complet piața Uniunii Europene pentru vinurile moldovenești, înainte de intrarea în vigoare a Acordului de Asociere, inclusiv a Acordului de Liber Schimb.  În context, s-a cerut să se facă tot posibilul pentru o adoptare rapidă a acestei modificări, anunță un comunicat al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus