Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.10.2013

Iurie Leancă s-a întâlnit cu Principesa Margareta şi Principele Radu

Iurie Leancă s-a întâlnit cu Principesa Margareta şi Principele Radu

Premierul Iurie Leancă a discutat despre aspirațiile europene ale Republicii Moldova cu Principesa Margareta, fiica Regelui Mihai I al României, şi Principele Radu.

Șeful Executivului a salutat călduros prezența familiei princiare la Chișinău. „Vă mulțumesc pentru această deschidere și vă sunt recunoscător pentru sprijinul constant”, a menționat Iurie Leancă. Prim-ministrul s-a referit la donațiile făcute de Casă Regală în mai multe instutuții de învățământ din Republica Moldova.

La rândul său, Principele Radu a anunțat sprijin în parcursul european al Republicii Moldova, precizând că „tot ce pare de netrecut, se poate trece”.  Alteța Sa a mulțumit Premierului pentru ospitalitate:„Suntem foarte încântați că cele mai importante instituții ale statului din Republica Moldova ne-au deschis ușile în aceste trei zile.”

Părțile au mai discutat despre proiectele inițiate cu susținerea financiară a României, cum ar fi gazoductul Iași-Ungheni, dar și despre reconstrucția unor poduri.

La final, părțile au făcut schimb de cadouri. Premierul le-a dăruit o față de masă lucrată manual.

Timp de 3 zile, familia princiară va participa la mai multe evenimente culturale: va depune flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, va vizita Mănăstirea Curchi și va merge în mai multe sate din Soroca, Bălți și Orhei. Principesa Margareta se află pentru prima dată în Republica Moldova, anunță un comunicat al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (2)

 

Sus