Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.10.2013

Valeriu Lazăr: Organizația pentru Promovarea Exporturilor și Atragerea iInvestițiilor (MIEPO) va fi dezvoltată după modelul ODIMM

Valeriu Lazăr: Organizația pentru Promovarea Exporturilor și Atragerea iInvestițiilor (MIEPO) va fi dezvoltată după modelul ODIMM

Condițiile împrumutului Băncii Mondiale pentru implementarea Proiectul de ameliorare a competitivităţii II (PAC II) destinat îmbunătățirii mediului de afaceri, dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii şi sporirii accesului acestora la finanţare a fost subiectul întrunirii de astăzi dintre ministrul Economiei, Valeriu Lazăr și echipa Bancii Mondiale.
 
La întrunire au fost discutate obiectivele proiectului şi concepţia PAC II, programul de lucru, tipul de finanțare, aranjamentele de implementare şi procedură ș.a.
 
În context, ministrul Economiei a menționat o serie de politici care se pliază deplin pe matricea de politici elaborată de Banca Mondială, cu care Ministerul Economiei a avansat în sensul ameliorării mediului de afaceri din țară, accentuînd că acesta rămâne în continuare o prioritate absolută pentru Guvern. De asemenea, Valeriu Lazăr a accentuat că întreprinderile trebuie susținute financiar nu doar la etapa de startup pe existenta platformă a Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), dar și la alte etape de maturitate, precum cea de internaționalizare a afecerii. În acest sens, Organizația pentru Promovarea Exporturilor și Atragerea iInvestițiilor (MIEPO) va fi dezvoltată după modelul ODIMM.   
 
”Calitatea mediului de afaceri trebuie văzută din optica performanțelor mediului privat. Acum e nevoie de o responsabilizare la scară națională a instituțiilor în îmbunătățirea mediului de afaceri și de o coordonare mai bună a politicilor la nivelul tuturor donatorilor în alocarea resurselor. Deja avem suficiente instrumente de coordonare interinstituționale, urmează să lucrăm asupra implementării pe orizontală de toate instituțiile sub responsabilitatea personală a primelor persoane din aceste instituții”, a spus Valeriu Lazăr.
 
Potrivit Ministerului Economiei, Melissa Rekas, conducătorul echipei Băncii Mondiale pentru Dezvoltarea sectorului privat în Moldova a subliniat necesitatea consolidării coordonării interinstituționale, dintre Ministerul Economiei și agenții, precum și dintre Guvern și mediul de afaceri la implementarea acestui împrumut.

cuvinte-cheie:

Comentarii (2)

 

Sus