Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.10.2013

Circa o sută manageri din Republica Moldova au reuşit să dezvolte relaţii comercial-economice durabile cu partenerii germani

Circa o sută manageri din Republica Moldova au reuşit să dezvolte relaţii comercial-economice durabile cu partenerii germani

Pentru prima dată la Chişinău s-a desfăşurat al IV-lea Forum regional al absolvenţilor programului de formare în management pentru Moldova, Ucraina și Belarus: „Idei. Contacte. Parteneriate”. 

În cadrul forum-ului au participat 150 de absolvenţi ai Programului de sporire a calificării managerilor din Moldova, Ucraina şi Belarus. Aceştia au prezentat oportunităţile pe care le oferă programul şi succesele pe care le-au înregistrat ei şi companiile pe care le reprezintă, ca urmare a participării şi implementării experienţelor acumulate în vizita de studiu din Germania.

Forumul a întrunit experți și antreprenori din Germania, Ucraina, Belarus și Moldova şi a fost organizat de GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit), în colaborare cu Asociația Absolvenților "INVENT Moldova", Centrul pentru Dezvoltare Profesionala (Camera de Comerț şi Industrie a Republicii Moldova) și Association of Business Corporation din Belarus.

Experţi din cadrul Ministerului Economiei al Republicii Moldova au participat în cadrul acestui forum cu scopul de a  promova avantajele „Programului de sporire a calificării managerilor Moldova-Germania”, prin intermediul căruia antreprenorii moldoveni beneficiază de training-uri şi seminare practice, orientate spre studierea mediului de afaceri german, ce contribuie la perfecţionarea abilităţilor de management.
Programul dat constă în efectuarea unui stagiu de o lună în Germania, în cadrul căruia participanţii însuşesc metode moderne de management, studiază mediul de afaceri german şi stabilesc contacte şi colaborări cu agenţi economici germani. Totodată, înaintea vizitei în Germania, fiecare grup urmează un program de pregătire preventivă, organizat de către Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, ce constă în 4 training-uri tematice.

Până în prezent, 145 de manageri din Republica Moldova  au participat la cursurile Programul-ui de sporire a calificării managerilor Moldova-Germania, ce a demarat în 2009, mai mult de 60 % din aceştia reuşind să dezvolte relaţii comercial-economice durabile cu partenerii germani.

Potrivit Ministerului Economiei, programul de sporire al calificărilor managerilor „Moldova - Germania” a fost iniţiat oficial la 19 noiembrie 2008, când a fost semnat Memorandumul de înţelegere privind colaborarea în domeniul sporirii calificării managerilor de la întreprinderile moldoveneşti, dintre Ministerul Economiei şi Comerţului al Republicii Moldova şi Ministerul Federal al Economiei şi Tehnologiilor din Germania.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus