Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.10.2013

Iurie Leancă a dispus publicarea contractului de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău. Vedeți contractul

Iurie Leancă a dispus publicarea contractului de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău. Vedeți contractul

Prim-ministrul a dispus acest lucru în şedinţa de astăzi a Guvernului, în cadrul căreia, cu majoritate de voturi, a fost reconfirmată decizia Cabinetului de miniştri din luna mai 2013 privind concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău.

Iurie Leancă a insistat ca prevederile contractului să fie afişate imediat pe site-ul oficial al Ministerului Economiei, astfel încât oamenii să cunoască avantajele şi beneficiile.

Premierul a precizat că decizia de astăzi a Executivului se datorează faptului că viitorul concesionar și-a dat acordul pentru publicarea contractului. Iurie Leancă a spus că ține foarte mult la asigurarea transparenței privind textul contractului. Șeful Cabinetului de miniștri a subliniat că aeroportul rămâne în proprietatea statului pe perioada concesionării.

În declarațiile pentru presă, după ședința Guvernului, Prim-ministrul a anunțat că pe lângă Ministerul Economiei va fi creat un grup de monitorizare care săptămânal va informa cum sunt respectate prevederile contractului. „ Și eu, la fel, voi avea grijă ca toate lucrările să fie efectuate conform angajamentelor”, a adăugat Iurie Leancă.

Hotărârea cu privire la reconfirmarea aprobării concesionării Î.I. „Aeroportul Internațional Chișinău” din 4 octombrie 2013 urmează să intre în vigoare la data adoptării actului Curţii Constituţionale privind controlul constituționalității hotărârii Guvernului din 30 mai, informează un comunicat al Executivului.

Vedeți contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău

Contractul de concesionare a Aeroportului International Chisinau (Partea 1)
Contractul de concesionare a Aeroportului International Chisinau (Partea 2)

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus