Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.10.2013

Varujan Vosganian: Economia românească are potențialul de a contribui la programul de privatizare din R.Moldova

Varujan Vosganian: Economia românească are potențialul de a contribui la programul de privatizare din R.Moldova

România și Republica Moldova vor organiza o întrevedere comună a factorilor guvernamentali și a mediului de afaceri pentru a stimula investițiile românești peste Prut, a declarat miercuri, la Chișinău, ministrul economiei Varujan Vosganian. El a precizat că economia românească poate contribui la programul de privatizare din Republica Moldova.

Oficialul român a participat miercuri, la Chișinău, la cea de-a VII-a sesiune a Comisiei interguvernamentale de colaborare economică între Republica Moldova și România. 'Am luat act cu satisfacție de proiectele guvernului Republicii Moldova în ceea ce privește reformele structurale. Credem că România poate contribui la susținerea acestora și, mai mult decât atât, ne putem implica în realizarea lor. Și am în vedere în mod special programul de privatizare', a declarat Vosganian.

Potrivit acestuia, în cadrul sesiunii s-a decis organizarea, până la sfârșitul anului, a unei întâlniri a responsabililor guvernamentali și mediului de afaceri de la Chișinău cu reprezentanți ai camerelor de comerț bilaterale din România. 'Considerăm că economia românească are potențialul de a contribui la programul de privatizare al Republicii Moldova — fie că este vorba de investiții de portofoliu, pachete de acțiuni vândute prin bursă, fie că este vorba de investitiori strategici, care pot fi ori reprezentanți ai capitalului românesc, ori ai capitalului străin care activează în România', a spus ministrul român.

Varujan Vosganian a apreciat că această întrevedere care ar urma să fie organizată la sfârșitul lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie 'ar fi de foarte bun augur pentru restructurarea economiei Republicii Moldova, iar pe de altă parte pentru demararea unor proiecte ale investitorilor din România', scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus