Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.10.2013

Cinci rezidenţi noi, cu investiţii de minimum 60 mln în lei, au fost admişi în Parcul industrial Tracom

Cinci noi companii au devenit rezidenţi ai Parcului Industrial ” Tracom”. Proiectele investiţionale ale acestora au fost desemntae câştigătoare în urma a 2-a concursuri de selectare, ce au avut loc în luna septembrie, curent.

Minimum 60 de milioane de lei, urmează a fi investiţiile celor cinci noi rezidenţi. Proiectele de investiţii propuse cuprind domenii de activitate variate, precum : prelucrarea şi producerea elementelor din metal, servicii de tipografie, reproducerea plăcilor offset pentru maşini de tipar, fabricarea articolelor specializate de îmbrăcăminte, activitate farmaceutică şi altele.

Vânzările anuale ale companiilor vor depăși suma de 100 mil. lei. De asemenea, ca urmare a proiectelor investiţionale, noii rezidenţi urmează să creeze mai mult de 150 de locuri noi de muncă.

Principalele criterii de selecţie a rezidenţilor, după care s-au ghidat membrii Comisiei de Concurs, sunt tehnologiile inovative şi avansate, volumul planificat de investiţii, numărul nou de locuri de muncă create. Comisia a fost formată din reprezentanţi ai Ministerului Economiei, Agenţiei Proprietăţii Publice, precum şi a Întreprinderii Administratoare a Parcului Industrial Tracom.

Potrivit Ministerului Economiei, la finele lunii septembrie 2013, în cadrul parcului industrial TRACOM, erau înregistaţi în calitate de rezidenţi 30 de agenţi economici.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus