Trimite e-mail | Printeaza
Social
03.10.2013

Ajutorul pentru perioada rece a anului a fost majorat pînă la 250 de lei pe lună

Ajutorul pentru perioada rece a anului a fost majorat pînă la 250 de lei pe lună

Familiile cu venituri mici vor primi cîte 250 de lei lunar ajutor pentru perioada rece a anului. Guvernul a asusțint propunerea Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei de a majora cuantumul ajutorului pentru perioada rece a anului de la 200 lei la  250 lei pentru o lună. În nota informativă prezentată în ședința Guvernului Valentina Buliga, ministrul municii, protecției sociale și familiei a argumentat necesitatea acestei majorări prin necesiatea de a susține populația să acopere costurile mari a resurselor termoenergetice în perioada de iarnă. Majorarea cuantumului ajutorului pentru perioada rece a anului va permite susținerea familiilor beneficiare pe o perioada de 5 luni cu 1250 lei cumulativ, a mentionat doamna ministru.

Iar pentru a permite unui numar mai mare de solicitanți să beneficeze de acest suport, Guvernul a acceptat majorarea punctajului indicatorilor de bunăstare de la 80 la 90. Această modificare va permite intrarea în sistem a mai multor familii social vulnerabile. Testul de eligibilitate proxy îl vor putea trece mai multe familii solicitante de prestația de ajutor social. Conform calculelor estimative în urma introducerii modificărilor date se preconizează o acoperire suplimentară a circa 7 500 familii.

Pentru implementarea propunerilor date nu vor fi necesare cheltuieli financiare suplimentare pentru anul curent.

Potrivit MMPSF, pentru a beneficia de ajutor pentru perioada rece a anului familiile cu venituri mici trebuie să depună o cerere de solicitare la asistentul social din localitatea unde familia domiciliază. Ajutorul pentru perioada rece a anului se oferă pentru lunile noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie și martie. Dacă familia devine eligibilă prestația este plătită din luna depunerii cererii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus