Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-10-02/guvernul-a-aprobat-o-hotar-re-pentru-facilitarea-i-urgentarea-executarii-lucrarilor-de-reabilitare-i-31568.html
Data: Oct 2, 2013 (21:08)

Guvernul a aprobat o hotărâre pentru facilitarea și urgentarea executării lucrărilor de reabilitare și extindere a două drumuri naționale

O decizie în acest sens a fost aprobată la şedinţa de miercuri a Executivului. Este vorba despre reabilitarea și extinderea a 158 de kilometri din drumul național  Chişinău - Cimişlia - Vulcăneşti -Giurgiuleşti (M3) şi a 122,4 km din șoseaua Chişinău - Ungheni –Sculeni (R1).  Ambele drumuri  asigură principalele legături internaţionale. 

Cu suportul Băncii Mondiale au fost elaborate studiile de fezabilitate şi proiectele de execuţie a acestor drumuri.

Lucrările prevăd reabilitarea traseelor incluse în proiect, construcţia drumurilor de ocolire a unor localităţi de pe aceste șosele, precum şi îmbunătăţirea elementelor geometrice ce ţin de siguranţa rutieră.

În context, se prevede construcţia drumurilor de ocolire a satului Bahmut şi a oraşului Ungheni la șoseaua Rl şi construcţia sectorului Porumbrei - Cimişlia și a drumurilor de ocolire a localităţilor Cimişlia, Comrat, Vulcăneşti, Slobozia Mare si Cîșlița-Prut la traseul M3. Astfel, pentru reabilitarea şi extinderea celor două șosele se prevede achiziţionarea a 219,2487  de hectare de teren, în valoare totală de 9596764 de lei.

Hotărârea aprobată astăzi de Cabinetul de Miniștri va permite aplicarea cu succes a Strategiei infrastructurii transportului terestru pe anii 2008-2017, anunță un comunicat al Executivului.