Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-10-02/executivul-a-oferit-companiei-ampelos-srl-marele-premiu-pentru-merite-deosebite-in-domeniul-vitivini-31569.html
Data: Oct 2, 2013 (21:27)

Executivul a oferit companiei „Ampelos” SRL Marele Premiu pentru merite deosebite în domeniul vitivinicol pe anul 2013

Guvernul a aprobat decizia privind decernarea Marelui Premiu pentru merite deosebite în domeniul vitivinicol pe anul 2013 întreprinderii „Ampelos” S.R.L. pentru fabricarea vinurilor de calitate înaltă, propagarea calităţii excelente a vinurilor moldoveneşti şi promovarea imaginii Republicii Moldova pe arena internaţională.

Potrivit ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, compania selectată a înregistrat performanţe remarcabile și a obținut numeroase distincţii la diverse concursuri şi expoziţii internaţionale şi naţionale.

Întreprinderea este privată, a fost fondată în anul 2002 și este membră a Asociaţiei Micilor Producători de Vinuri, fiind lider în afacerile mici şi mijlocii în sectorul vitivinicol. Compania dispune de plantaţii viticole cu o suprafaţa de peste 51 de hectare, are o fabrică de vin dotată cu utilaje moderne, precum şi echipamente performante.


Potrivit Biroului Comunicare și relații cu presa al Guvernului, premiul, ce reprezintă  o statuetă aurită a unei berze ce zboară cu un strugure – simbol al viticulturii moldoveneşti, va fi înmânat în cadrul sărbătorii Ziua Vinului, care se va desfăşura în perioada 5-6 octombrie.