Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-10-02/56-octombrie-ziua-natzionala-a-vinului-31570.html
Data: Oct 2, 2013 (21:22)

5-6 octombrie – Ziua Naţională a Vinului

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare şi Asociaţiile din sectorul vitivinicol anunţă că pe 5 şi 6 octombrie la Chişinău, în piaţa Marii Adunări Naţionale se va desfăşura tradiţionala Zi Naţională a Vinului.

Sloganul ediției a 12-a a sărbătorii  este „Respect pentru tradiție, curaj în inovație”.

Deschiderea oficială a festivităţii este programată pentru ora 11.00. Programul include vizitarea standurilor expoziţionale, decernarea Premiului Mare, a Premiului „Polobocul de Aur”, prezentarea regiunilor vitivinicole, degustaţii de vinuri, concursuri: „Cel mai bun oenolog”, Cel mai frumos stand al Sărbătorii”, expoziţia meşterilor populari, atelier: „vin şi gastronomie moldovenească”, recital de muzică populară, spectacol muzical „La mai mult şi la mai mare”.

Pentru prima dată este preconizat un program de vizite turistice pe „Drumul Viilor”.

La sărbătoare sunt invitaţi toţi doritorii, locuitorii Moldovei şi oaspeţii de peste hotare.

Pentru organizarea Zilei Naţionale a Vinului, Guvernul va aloca 450 de mii de lei. Decizia de majorare a contribuţiei statului a fost luată asăzi de Guvern la propunerea ministrului Agriculturii, Vasile Bumacov. Anterior, organizatorii au comunicat că bugetul total al sărbătorii va fi de 1,3 milioane de lei.