Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
01.10.2013

Dosarul „meciului trucat” a fost trimis în instanţă

Procuratura Anticorupţie a finalizat acţiunile de urmărire penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a directorului unei scoli sportive din Anenii Noi şi a unui membru al Asociaţiei Presei Sportive. Persoanele sunt învinuite de comiterea infracţiunii „darea de mită”, prevăzută de art.334 din Codul penal, care stabileşte o pedeapsă de pînă la 7 ani de închisoare.

Potrivit actului de inculpare întocmit de procurori, în iulie curent, învinuiţii au încercat să influenţeze rezultatele meciului de fotbal feminin Under 17 între selecţionatele Moldovei şi Letoniei, care urma a fi disputat pe 4 august în cadrul Campionatului Europei. Învinuiţii i-ar fi propus antrenoarei echipei moldoveneşti de fotbal să organizeze pierderea meciului în faţa adversarilor, la o diferenţă de 2 goluri, prin modificarea planului tactic al meciului şi a componenţei selecţionatei. Pentru aceasta, potrivit probelor acumulate, inculpaţii i-ar fi promis antrenoarei lotului naţional 8 mii de dolari, banii însă nu au reuşit să ajungă la destinaţie, cei doi fiind reţinuţi de procurori şi ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie.

În cadrul urmăririi penale, Directorul scolii sportive din Anenii Noi a încheiat cu procurorul acord de recunoaştere a vinovăţiei, iar jurnalistul sportiv şi-a recunoscut doar parţial vina, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus