Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.09.2013

Raportul de monitorizare a Republicii Moldova va fi prezentat la sesiunea de toamnă a APCE

 Raportul de monitorizare a Republicii Moldova va fi prezentat la sesiunea de toamnă a APCE

Raportul de monitorizare referitor la onorarea de către Republica Moldova a obligaţiilor şi angajamentelor faţă de Consiliul Europei va fi audiat în sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Reuniunea va avea loc în perioada 30 septembrie – 4 octombrie 2013, la Strasbourg.

La sesiunea APCE va participa o delegație a Parlamentului Republicii Moldova, condusă de Vicepreședinta Legislativului Liliana Palihovici. Din componența delegației fac parte deputații Ana Guțu, Stella Jantuan, Valeriu Ghilețchi, Grigore Petrenco.
Raportul va fi prezentat în ședința plenară a APCE din 2 octombrie de către co-raportorii APCE pentru monitorizarea obligaţiilor şi angajamentelor asumate de către Republica Moldova, Lise Christoffersen şi Piotr Wach. În urma dezbaterilor, APCE va adopta o rezoluție referitoare la funcționarea instituțiilor democratice în Republica Moldova.

Pe ordinea de zi a sesiunii de toamnă a APCE mai figurează dezbateri la subiecte precum: alegerile parlamentare din Albania, funcționarea instituțiilor democratice în Bosnia și Herzegovina, dreptul copiilor la integritate fizică, instituția ombudsman-ului în Europa, securitatea națională și accesul la informații, siguranța alimentară, combaterea discriminării împotriva persoanelor în etate pe piața forței de muncă.

Potrivit agendei, se vor adresa delegaților prezenți la sesiunea APCE Președintele Armeniei Serzh Sargsyan, Președintele Serbiei Tomislav Nikolic, Președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Serghei Narîșkin, Secretarul General al Consiliului Europei Thorbjørn Jagland, informează un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus