Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.09.2013

Presedintele Parlamentului moldovenesc: Asteptam ca tratatul de frontiera cu Romania sa fie ratificat si la Bucuresti / Basescu: Asteptati degeaba

Presedintele Parlamentului moldovenesc: Asteptam ca tratatul de frontiera cu Romania sa fie ratificat si la Bucuresti / Basescu: Asteptati degeaba

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, si-a exprimat luni speranta, in fata presedintelui Traian Basescu, ca tratatul cu Romania privind regimul de frontiera va fi ratificat si la Bucuresti, insa seful statului roman i-a transmis ca "asteapta degeaba", scrie Agerpres.

La inceputul intalnirii, Traian Basescu a discutat cu Igor Corman despre acordurile pe care Republica Moldova urmeaza sa le semneze la summitul de la Vilnius.

"Am vazut reactiile Opozitiei si am inteles un singur lucru: Ca ei sunt extrem de vehementi impotriva celor doua acorduri care se vor parafa la Vilnius, fie ca vorbim de acordul de asociere, fie ca vorbim de acordul de liber schimb, ceea ce inseamna ca aproape aveti o misiune patriotica sa ramaneti la Putere si dupa alegerile din 2014-2015 ca sa se poata si ratifica acordurile acestea si sa se poata si implementa, pentru ca altfel ramane o poveste. Ati vazut cum a facut Armenia, a intors lucrurile in 24 de ore", a spus Basescu.

In acest context, presedintele legislativului moldovean s-a aratat increzator ca la Bucuresti va fi ratificat tratatul privind regimul de frontiera.

"Aveti perfecta dreptate, dle presedinte. Acesta este scopul nostru major la Vilnius - sa parafam acordul, pe parcursul anului urmator sa-l semnam si pe perioada actualului Parlament, mandatului respectiv sa reusim sa ratificam acest acord de asociere ceea ce va face ireversibil acest proces de integrare europeana si asa cum ati mentionat si lupta politica pe care o avem cu Opozitia, de altfel ca si ratificarea tratatului privind regimul de frontiera. Speram foarte mult ca va fi ratificat aici, la Bucuresti", a spus Igor Corman.

Presedintele Traian Basescu a aratat ca acest tratat a fost ratificat de partea moldoveana.

"Nu l-am ratificat, asteptam acum la Bucuresti ca sa fie ratificat", a raspuns Igor Corman.

"Nu, asteptati degeaba", a replicat Traian Basescu, aratand ca acest lucru nu se va intampla.

"Trebuie sa fiu foarte deschis cu dumneavoastra", a adaugat Basescu.

In cadrul intalnirii, Traian Basescu l-a asigurat pe Corman ca "Republica Moldova se va bucura de acelasi sprijin din partea tarii noastre daca va fi nevoie, si in ceea ce priveste comertul cu legume si situatia cetatenilor moldoveni care lucreaza in Federatia Rusa", potrivit unui comunicat postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale. Hotnews

cuvinte-cheie:

Comentarii (3)

 

Sus