Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.09.2013

Premierul român Victor Ponta s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman

Premierul român Victor Ponta s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman

Prim-ministrul Victor Ponta l-a primit astăzi, 30 septembrie 2013, pe preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, aflat în vizită oficială în ţara noastră, se arată într-un comunicat transmis de biroul de presă al Guvernului de la București.

Şeful Guvernului României a evidenţiat ritmul intens al dialogului politic bilateral din ultima perioadă, derulat în aplicarea Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Cele două întâlniri avute în cursul ultimelor trei luni cu şeful Guvernului de la Chişinău, Iurie Leancă, au generat o agendă densă de proiecte concrete în domenii precum energia, educaţia, sănătatea, transporturile şi infrastructura, care trebuie acum promovate şi materializate în mod prioritar. Prim-ministrul Victor Ponta a arătat că lansarea lucrărilor la gazoductul Iaşi-Ungheni şi acordul amiabil privind revenirea programelor Televiziunii Române în spaţiul media de peste Prut sunt exemple elocvente ale spiritului deschis, angajat și pragmatic cu care cele două Guverne abordează temele de referinţă ale cooperării bilaterale.

Şeful Guvernului României a salutat eforturile depuse de Republica Moldova, în plan legislativ şi al acţiunii guvernamentale, pentru parcurgerea calendarului de reforme asociat integrării europene. Evoluţiile sesizate în ultima vreme în plan regional, inclusiv cele ce afectează exporturile de produse vinicole din Republica Moldova, fac cu atât mai notabil angajamentul democratic şi european al Chişinăului.

Premierul Victor Ponta a reiterat sprijinul deplin al României pentru procesul de integrare europeană a Republicii Moldova şi pentru îndeplinirea obiectivelor concrete avute în vedere în relaţia cu Uniunea Europeană până la finele anului 2014, îndeosebi în ce priveşte semnarea Acordului de Asociere (inclusiv a componentei de liber schimb) şi avansarea spre o decizie de liberalizare a vizelor. Rolul Parlamentului de la Chişinău, ca factor de stabilitate şi garant al traseului democratic al Republicii Moldova, devine esenţial în acest context.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus