Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.09.2013

Președintele Senatului României, Crin Antonescu, a avut o întrevedere cu președintele Parlamentului Republicii Moldova

Președintele Senatului României, Crin Antonescu, a avut o întrevedere cu președintele Parlamentului Republicii Moldova

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a avut luni o întrevedere cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, în cadrul căreia a fost reiterată buna colaborare bilaterală între cele două țări, cu precădere la nivel parlamentar.

"Vă urez bun venit și la Senatul României, după întâlnirea pe care ați avut-o cu colegii noștri din Camera Deputaților. Parlamentul României, cum știți, are o structură bicamerală. Este o mare plăcere să ne întâlnim cu dvs. având în vedere că din toată gama de forme de colaborare și de dialog politic între România și Republica Moldova, fără îndoială, colaborarea parlamentară reprezintă o dimensiune esențială și cred că în acest sens, în decursul anilor, s-a făcut foarte mult... nu că nu am mai avea lucruri de făcut fiindcă întotdeauna mai sunt lucruri de făcut", a spus Antonescu.

Crin Antonescu a întărit totodată interesul pe care autoritățile române îl manifestă legat de relația cu Republica Moldova, apreciind că există în acest sens un consens "categoric" al forțelor de pe scena politică din România.

"Beneficiind de un consens categoric al forțelor politice din România în ceea ce privește atitudinea, deschiderea, interesul față de colaborarea cu totul specială dintre țara noastră și Republica Moldova, dar și de parteneriatul și dialogul permanent pe toate problemele majore, fiecare întâlnire a noastră, că e la București, că e la Chișinău, este foarte importantă", a adăugat președintele Senatului României.

La rândul său, Igor Corman a subliniat că agenda europeană a Republicii Moldova reprezintă o prioritate pentru coaliția de guvernare care vede posibilă semnarea, într-un viitor apropiat, a unui Acord de asociere a Republicii la Uniunea Europeană.

"Acordăm și noi o atenție deosebită relațiilor cu România și la nivel bilateral, dar mai ales în contextul agendei europene, care reprezintă o prioritate la Chișinău pentru coaliția de guvernare. Suntem acum într-o fază foarte importantă pentru destinul Republicii Moldova și mă refer aici și la Summitul Parteneriatului Estic care va avea loc în curând, dar și la perioada care va urma după acest Summit fiindcă avem încrederea că vom semna un Acord de asociere cu UE care include și zonă de comerț liber, ceea ce va ancora Republica Moldova în spațiul european", a spus Corman.

Acesta a ținut să precizeze că, în paralel, autoritățile moldovene depun eforturi în vederea eliminării regimului de vize pentru cetățenii moldoveni în spațiul european.

"Apreciem foarte mult în acest context sprijinul constant pe care îl primim din partea României. La nivel interparlamentar noi avem deja o colaborare bună. Am semnat și un Protocol de colaborare și de parteneriat în anul 2010, iar pe baza acestuia a fost creată și Comisia comună pentru integrare europeană. Apreciem deschiderea din partea României. Există această încărcătură pozitivă emoțională, această disponibilitate de a ne ajuta", a mai adăugat oficialul din Republica Moldova, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus