Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.09.2013

Igor Corman a avut o întrevedere la București cu Președintele Camerei Deputaților din România, Valeriu Ștefan Zgonea

Igor Corman a avut o întrevedere la București cu Președintele Camerei Deputaților din România, Valeriu Ștefan Zgonea

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, a avut astăzi la București o întrevedere cu Președintele Camerei Deputaților din România, Valeriu Ștefan Zgonea.
 
În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte de pe agenda comună a relațiilor parlamentare, realizarea agendei europene și perspectivele Summit-ului de la Vilnius pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, transferul de expertiză și bune practici pe subiecte de interes comun.
 
Președintele Parlamentului Republicii Moldova și Președintele Camerei Deputaților din România au pledat pentru o agendă pragmatică între cele două state și la nivelul celor două foruri legislative.
 
Igor Corman a salutat sprijinul constant oferit de România în susținerea Republicii Moldova pe calea integrării europene. Președintele Parlamentului a pledat pentru impulsionarea cooperării bilaterale la nivel pragmatic între Republica Moldova și România în spiritul unui dialog deschis și eficient. Totodată, Igor Corman și-a exprimat convingerea că dialogul bilateral parlamentar, la nivelul conducerii Parlamentelor și a comisiilor parlamentare, permite dezvoltarea unui cadru de consultanţă mai amplu prin transferuri de experienţă.
 
La rândul său, Președintele Camerei Deputaților a reiterat sprijinul fără rezerve a României în realizarea parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova. Valeriu Ștefan Zgonea a subliniat importanța dialogului interparlamentar în integrarea europeană a Republicii Moldova și disponibilitatea României de a susține acest obiectiv atât la nivel tehnic, cât și prin transfer de expertiză. ”Republica Moldova este un partener important al Uniunii Europene și al României, iar România va ajuta Republica Moldova să se integreze mai rapid. Sunt încrezător în drumul european al Republicii Moldova”, a declarat Valeriu Ștefan Zgonea.
 
Oficialii au discutat inițiativa de a organiza la Parlamentul României, în timpul cel mai apropiat, o expoziție cu vânzare a vinurilor moldovenești.

Totodată, Președintele Camerei Deputaților din România, Valeriu Ștefan Zgonea, a acceptat invitația Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman de a efectua o vizită în Republica Moldova în viitorul apropiat.

La întrevedere au mai participat președinții fracțiunilor din majoritatea parlamentară – deputații Valeriu Streleț, Dumitru Diacov, Ion Hadârcă, anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus