Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.09.2013

Comisia interguvernamentală moldo-română se va întruni la Chișinău joi, 3 octombrie curent

Comisia interguvernamentală moldo-română se va întruni la Chișinău joi, 3 octombrie curent

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, va co-prezida, împreună cu omologul său român, Varujan Vosganian, cea de a șaptea ședință a Comisiei interguvernamentale de cooperare comercial-economică între Republica Moldova și România, care se va desfășura joi, 3 octombrie curent, la Chișinău.

Pe ordinea de zi figurează 13 domenii vaste de cooperare printre care energetica, comerțul, industria, IMM-urile, agricultura, turismul, reglementările tehnice, standardizarea și metrologia, etc.

Pe marginea reuniunii se va desfășura și un for al oamenilor de afaceri moldo-român, la care vor participa 24 de companii românești din domenii ca procerea de echipamente de ridicat, confecții textile, turnarea metalelor neferoase, construcții, testări și analize tehnice, etc. Forumul este organizat de Ministerul Economiei al Republicii Moldova, Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova şi Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi. După For, oamenii de afaceri au programată o vizită de studiu la Parcul Industrial Tracom din Chișinău.

Amintim că România este al doilea partener comercial al R. Moldova la export, cu o cotă de 16% sau peste 231 mil. dolari, și pe locul trei la importuri, cu o cotă de 11,2% sau 374,4 mil. dolari, potrivit statisticilor oficiale pentru primele 7 luni ale anului curent.

Potrivit Ministerului Economiei, cei doi miniștri ai Economiei vor face declarații de presă după încheierea ședinței Comisiei interguvernamentale de cooperare comercial-economică moldo-română.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus