Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-09-27/natalia-gherman-a-avut-o-intrevedere-cu-andrei-deshcitza-reprezentant-special-al-preshedintziei-osce-31508.html
Data: Sep 27, 2013 (20:48)

Natalia Gherman a avut o întrevedere cu Andrei Deşciţa, reprezentant special al Preşedinţiei OSCE pentru conflictele prelungit

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut astăzi, 27 septembrie 2013, o întrevedere cu reprezentantul special al Preşedinţiei OSCE pentru conflictele prelungite, Andrei Deşciţa.
 
În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au efectuat un schimb de opinii privind cooperarea dintre Republica Moldova şi OSCE, căile de impulsionare a procesului de reglementare a conflictului transnistrean, inclusiv pregătirile pentru următoarea rundă de negocieri în formatul 5 + 2, care va avea loc la Bruxelles. În context, ministrul Natalia Gherman a apreciat înalt rolul Preşedinţiei ucrainene şi Misiunei OSCE în capacitatea lor de mediatori.
 
Şefa diplomaţiei de la Chişinău a informat în detalii delegaţia OSCE cu privire la acţiunile prevăzute de către autorităţile moldoveneşti în domeniul politicilor migraţionale, remarcând că acestea au fost planificate astfel încât să nu afecteze libertatea circulaţiei dintre ambele maluri ale Nistrului.
 
La rândul său, Andrei Deşciţa a salutat dialogul dintre Chişinău şi Tiraspol, exprimându-şi speranţa că runda de la Bruxelles va permite realizarea progreselor în problemele abordate. La finele discuţiilor, interlocutorii au accentuat importanţa de a continua eforturile comune în vederea menţinerii dinamicii pozitive  a procesului de reglementare transnistreană.
 
Potrivit MAEIE, interlocutorii s-au referit şi la pregătirile către reuniunea Consiliului Ministerial al OSCE, care se va desfăşura în perioada 5 – 6 octombrie curent, la Kiev.