Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.09.2013

Ghenadi Onişcenko: Importul vinurilor din R. Moldova ar putea fi reluat în viitorul apropiat

Ghenadi Onişcenko: Importul vinurilor din R. Moldova ar putea fi reluat în viitorul apropiat

Vinificatorii din Republica Moldova ar putea reîncepe livrarea de producţie alcoolică pe pieţele din Rusia într-un viitor apropiat, a declarat azi, şeful „Rospotrebnadzorului” Ghenadi Onişcenko agenţiei de presă „Interfax”.

Exportul va fi reluat, în caz de va fi transpus în fapt programul de verificări, la care s-a convenit acum câteva zile la întrevederea dintre Ghenadi Onişcenko şi Vasile Bumacov, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare din Moldova.

Conform informaţiei de la „Rospotrebnadzor”, mâine la Moscova va sosi un grup de experţ din ţara noastră, care vor face un schimb de informaţie cu specialiştii de la Moscova privind metodologia de verificare a calităţii producţiei vinicole. Săptămâna viitoare urmează ca specialiştii din Federaţia Rusă să întreprindă o vizită la întreprinderile vinicole din Moldova.

În urma rezultatelor verificărilor şi a consultărilor reciproce va fi luată decizia (pentru fiecare întreprindere aparte) de reluare a importurilor de vinuri şi divinuri din R. Moldova în Rusia, a specificat pentru „Interfax” şeful „Rospotrebnadzorului”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (2)

 

Sus