Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-09-25/o-delega-ie-a-deputa-ilor-liberalreformatori-a-avut-o-intrevedere-cu-pre-edintele-senatului-rom-niei-31468.html
Data: Sep 25, 2013 (18:24)

O delegație a deputaților liberal-reformatori a avut o întrevedere cu președintele Senatului României

O delegație formată din Președintele fracțiunii liberale, Ion Hadârcă, Vicepreședintele Parlamentului, Oleg Bodrug și Președintele Comisiei parlamentare pentru relații externe și integrare europeană, Ana Guțu, exponenți a grupului majoritar liberal-reformator, s-a aflat ieri, 24 septembrie 2013, într-o vizită la București.  Deputații au avut o întâlnire cu Președintele Senatului României, domnul Crin Antonescu, președinte al Partidului Național-Liberal.

În cadrul întrevederii, s-a discutat despre relațiile bilaterale dintre București și Chișinău, precum și despre cooperarea celor două state la nivel european. Cu acest prilej, Președintele Senatului a reafirmat susținerea României acordată Republicii Moldova în vederea atingerii scopului asumat pentru Summit-ul de la Vilnius, eveniment care trebuie să marcheze începutul destinului european al Republicii Moldova.

Delegația a avut o întrevedere cu Cristian David, Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni. A fost reiterată susținerea României în cadrul tuturor forurilor Uniunii Europene la subiectul parafării acordurilor de asociere și liber schimb între Republica Moldova și UE și semnării acestora în timp cât mai scurt după Summit-ul de la Vilnius.

Deputații liberal-reformatori s-au întâlnit și cu Ramona Mănescu, ministrul transporturilor, vicepreședinte Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) cu care au fost discutate proiectele transfrontaliere de infrastructură aflate în implementare și cele care vor putea fi realizate ulterior semnării acordului de asociere dintre RM și UE. De asemenia a fost anunțată aderarea Partidului Liberal Reformator la structurile europene și internațuionale ale partidelor liberale, anunță Departamentul de comunicare al PLR.