Trimite e-mail | Printeaza
Externe
24.09.2013

Ponta speră că, sub președinția lituaniană, UE va adopta decizii importante în legătură cu integrarea europeană a R.Moldova

Premierul Victor Ponta a declarat marți, la Vilnius, că speră că, sub președinția lituaniană, UE va adopta decizii importante în legătură cu Parteneriatul Estic, inclusiv în ceea ce privește integrarea europeană a Republicii Moldova.

''România și eu, Guvernul meu, de acolo (n.r. de la summit-ul de la Vilnius) avem mari așteptări în ceea ce privește o decizie a UE în legătură cu Republica Moldova, care este o prioritate pentru România. Avem, din punct de vedere istoric, foarte multe legături și sentimente pozitive față de această regiune, o relație culturală și economică trainică și suntem un important promotor al Pactului european pentru Republica Moldova. Suntem foarte încrezători că sub președinția lituaniană Uniunea Europeană va adopta cu foarte mult curaj o decizie în legătură cu acest parteneriat și cel mai important pentru România este vorba despre integrarea europeană a Republicii Moldova'', a spus premierul, marți, în conferința de presă comună cu omologul lituanian, Algirdas Butkevicius.

În cadrul summitului Parteneriatului Estic, care urmează să aibă loc la Vilnius, la sfârșitul lunii noiembrie, se așteaptă o decizie privind parafarea de către Republica Moldova a Acordului de asociere cu UE, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus